Welkom bij SEFI

Karate & Fit Trainingen

SEFI KARATE &  FIT

Dojo SEFI is vanuit origine een karateschool die al sinds 1975 bestaat.  Het Goju Ryu karate staat centraal waarbij invloeden uit andere martial arts worden meegenomen. Naast de reguliere karatetrainingen biedt Dojo SEFI veel fittrainingen aan. De fittrainingen staan los van de karatelessen en hebben als hoofddoel mensen fitter te maken.  Vechtsport is wel een onderdeel van de les. Boks- en traptechnieken worden ingezet om de conditie te verbeteren.

De trainingen zijn gebaseerd op de principes van het karate, waaronder lichaamsbewustwording,  weerbaarheid en respect. De actieve lessen dragen bij aan een goede conditie en zorgen voor een gezellige, informele sfeer. Het is vooral belangrijk om jezelf lekker te voelen in je eigen lichaam. Bij SEFI streven we ernaar dat iedereen dit doel bereikt op zijn of haar niveau. Iedereen is van harte welkom om mee te trainen.

Meld je aan!

 SEFI KARATE – SEFI FIT

DOOR WIE

Via mijn vader, Theo Theloesen, kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met karate. Zijn liefde voor de vechtkunst heeft door de jaren heen ook bij mij de passie voor martial arts aangewakkerd. Ik heb veel tijd gestoken in deze passie en buiten het karate ook bij andere vechtkunsten meegekeken en getraind.

Vanaf eind 2010 heb ik het stokje van mijn vader overgenomen en heeft hij de leiding van karateschool SEFI aan mij overgedragen. In 2012 ben ik met genoegen afgestudeerd aan de Academie Lichamelijke Opvoeding(ALO) op de HAN. De kennis die ik hier op heb gedaan over trainingsvormen en –methodes laat ik ook terugkomen in mijn sportlessen.

In mei 2014 behaalde ik bij de Karate-do Bond Nederland mij derde DAN-graad. Naast het karate beoefen ik sinds augustus 2013 ook Tai Chi en Qigong. In 2015-16 heb ik de opleidingen sportmassage en wellnessmassage afgerond bij de NGS. Sinds 2016 ben ik bondserkend leraar karate-do bij de KBN (NOC*NSF). In 2017 ben ik mijn eigen training aan gaan vullen met vechtkunsten uit de Chinese hoek, zoals Kempo, Wushu & Kung Fu. Aan het einde van dit jaar heb ik de studie Integrale Massage afgerond. Binnen de vechtsport vind ik het leuk zo nu en dan een wedstrijd mee te doen en train ik WKF wedstrijdkarate en recreatief kickboks fit training. De fittrainingen begonnen langzaam steeds een groter onderdeel te worden binnen Dojo SEFI. Het is een uur waarbij je de conditie goed kunt trainen in combinatie met vechtsportelementen. Bewegen met plezier is in mijn ogen een van de belangrijkste dingen tijdens de trainingen. Daardoor kost het weinig energie om het consequent vol te houden en je houdt er een positief gevoel aan over.

Ik streef ernaar om via de vechtkunst en de beoefening daarvan te bereiken dat mensen op eigen niveau en met plezier en enthousiasme bezig zijn met lichaamsbewustwording,  weerbaarheid en respect. Ik merk dat mensen tijdens het trainen hun energie kwijt kunnen en met een goed gevoel de les verlaten. Niet alleen omdat ze lekker hebben bewogen, maar ook omdat aspecten van vechtkunst een positieve invloed hebben op je eigen instelling.

In mijn studietijd heb ik al veel lesgeefervaring opgedaan. Naast de lessen op de scholen gaf ik ‘s avonds karatelessen bij de school van mijn vader, wat later mijn karateschool is geworden. Ik heb het altijd mooi gevonden om de persoonlijke groei van de mensen te zien. Bij het karate komen mensen binnen met een witte band en een paar jaar later zie je dat hun hele persoonlijkheid is mee veranderd met de motorische groei die ze hebben doorgemaakt. Iedere week de discipline opbrengen om gericht voor iets te trainen maakt je een ander persoon. Het zegt iets over jou dat je kiest om met een doel bezig te zijn waarbij je jezelf uitdaagt om ergens in te groeien.

Het is makkelijk om te vervallen in de luie weg maar dat is niet de weg waar je energie van krijgt.

Je krijgt energie door dingen te doen!

Gérard Theloesen